Carne

Confit de rață

Confit de rață

Confit este un termen ce denumește bucați de carne, în special rață și gâscă, dar și porc, găină, iepure  gătite lent în propria grăsime, cu sare și alte arome.

Prepararea confitului se face în două faze.

Ingrediente

  • 2 pulpe de rață
  • 1 lingură de sare grunjoasă
  • 4 căței mari de usturoi
  • 3-4 crenguțe de cimbru proaspăt
  • untură de rață în jur de 400g

Pași

1. Se masează carnea de rață cu sare, usturoi și cimbru după care se acoperă cu folie de plastic și se introduce în frigider pentru 2 zile.

Carnea își va trage exact cantitatea de sare necesară.

2. Spălăm pulpele după care le uscăm cu hârtie de bucătărie.

3. Pentru următorul pas eu am folosit Crock pot-ul dar în cazul în care nu aveți așa ceva puteți să folosiți cuptorul pe care îl setați la 1oo grade C.

Așezăm pulpele în vasul crock pot-ului după care turnăm peste ele untură de rață topită. Untura trebuie să le acopere total.

Setăm pe funcția Low și le lăsăm 4-5 ore(la final carnea trebuie să fie moale). După această perioadă lăsăm pulpele să se răcească complet în untură iar apoi fie le prăjim ușor cât să capete o crustă maronie pe ambele părți fie le punem într-un recipient închis ermetic și le acoperim cu untură. Acestea se păstrează la frigider maxim 6 luni.

Eu am servit pulpele cu un piure din cartofi normali și cartof dulce. Acest confit a devenit felul preferat de mâncare al Mariei, de mică știe ce este bun.

Poftă bună!

 

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *