Ingrediente
- 160g unt la temperatura camerei
- 100g zahăr pudră
- 80g nuci/migdale măcinate fin
- coaja răzuită de la o limetă
- făină cât cuprinde
- 1 albuș
- flori comestibile
- 2 linguri zahăr tos
Atenție!!! Nu toate florile sunt comestibile. Eu am folosit flori din propria mea grădină, și anume: gălbenele, mac, lavandă, impatience, trandafir, panseluțe, albăstrele, garofiță.
Pași
1. Mixăm untul, aflat la temperatura camerei, cu zahărul, până când obținem un amestec cremos(3 minute). Adăugăm nuca măcinată și coja răzuită de limetă și omogenizăm amestecul. Urmează făina pe care o adăugăm treptat. Nu pot să vă zic o cantitate exactă, vă pot zice că am pus sigur 150 g. Aceasta este o rețetă pe care am adaptat-o după altă rețetă și nu am măsurat toată cantitatea de făină pe care am adăugat-o, trebuie să obțineți un aluat nelipicios care se poate strânge într-o bilă. Făina se încorporează cu mâna.
La final dăm aluatului o formă de dreptunghi, îl învelim în folie alimentară și îl introducem la frigider pentru 1 oră.
2. Întindem aluatul într-o foaie cu o grosime de 0,5 cm. Decupăm cerculețe cu un diametru de 7 cm. Așezăm cercurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care introducem tava la frigider pentru 15 minute.
Coacem fursecurile în cuptorul preâncălzit la 180 grade C timp de 6 minute. Le scoatem din cuptor și le lăsăm la răcit 2 minute. După ce s-au răcit ușor, ungem cu albuș de ou bătut, pe rând, câte un fursec, așezăm florile după care ungem din nou cu albuș și le presărăm cu zahăr tos. Faceți așa cu fiecare fursec în parte.
Așa arată după ce s-au copt 6 minute.
3. Introducem din nou fursecurile în cuptor și le coacem încă 5 minute.
Așa arată fursecurile mele la final, sunt delicioase și aspectuoase.
Poftă bună!!!
0 Comments