Paine

Pâine în stil Japonez

Pâine în stil Japonez

Această pâine în stil japonez are o textură fină, se taie ușor în felii fiind potrivită pentru sandwichuri. Ingredientele de mai jos ajung pentru o pâine.

Ingrediente

  • 1/4 cană de apă călduță
  • 1 1/2 linguriță+1 lingură de zahăr
  • 1 1/2 linguriță de sare
  • 1 ou mare
  • 1 1/2 drojdie uscată
  • 3 1/4-3 1/2 căni de făină
  • 1 cană lapte cald
  • 4 linguri de unt moale, la temperatura camerei

*am folosit o cană de 250ml

Pași

1. În apa călduță adăugăm drojdia împreună cu 1 1/2 linguriță de zahăr. Amestecăm bine și îl lăsăm deoparte 10 minute pentru ca drojdia să se activeze.

2. În bolul unui robot de bucătărie adăugăm făina împreună cu restul de zahăr și cu sarea. Mixăm ușor după care adăugăm amestecul de drojdie, laptele și oul bătut în prealabil. Mărim viteza și frământăm până cănd aluatul se strânge. În cazul în care aluatul nu se strânge adăugâm câte o lingură de făină, pe rând, dar nu mai mult de 1/4 de cană.

3. După ce aluatul se leagă îl frământăm 10 minute apoi adăugăm untul și îl mai frământăm încă 8 minute.

4. Punem aluatul la dospit, într-un loc cald, pentru 50-60 de minute.

5. După acest timp punem aluatul pe masa de lucru ușor înfăinată, îl întindem cu degetele, pentru a elimina aerul,  după care îi dăm o formă rotundă. Lăsăm iar aluatul la dospit pentru încă 50-60 de minute.

6. După acest timp întindem aluatul cu degetele în forma de dreptunghi, aducem marginea de jos la mijloc iar pe cea de sus o aducem peste marginea de jos. Întindem iar aluatul în formă de dreptunghi, apoi formăm un sul pe care îl așezăm într-o formă pentru cozonac. Ungem cu unt și tapetăm cu făină forma de cozonac în prealabil.

7. Lăsăm aluatul la dospit o oră după care îl ungem cu apă și îl introducem în cuptorul preâncălzit la 220 grade C pentru cuptorul normal sau 200 grade C în cazul cuptorului cu convecție. Coacem timp de 15 minute după care reducem tempratura la 200 de garde și respectiv 180 de grade și mai coacem încă 25 de minute.

Așa arată pâinea mea la final.

Poftă bună!!!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *