Sanatos

Seminte incoltite(germinate)

Seminte incoltite(germinate)

Germenii sunt considerati ingredientul de neinlocuit pentru cei care isi doresc o viata lunga si  mai ales sanatoasa. Germenii sunt definiti ca niste produse naturiste obtinute prin germinarea unor seminte comestibile, netratate chimic.

Germenii nu trebuie tratati termic. Ei se consuma cruzi caci altfel nu-si mai pastreaza aceleasi proprietati si ar fi pacat sa isi pierda din vitamine, minerale si enzime.

De ce avem nevoie pentru a ne produce singuri acesti germeni? Avem nevoie de seminte si un germinator. Eu le-am achizitionat de pe site-ul Biorganic.ro. Gasiti tot feluri de site-uri cu tot felul de germinatoare. Eu am ales unul de teracota cu 3 tavi. Voi germina seminte de trifoi, de fasole Mung si de rucola.

Atasez cateva poze cu germinatorul meu. Este prevazut cu un capac, o tava pentru colectarea apei si 3 tavi  in care se aseaza semintele.
 
Pasi
1. Punem semintele la hidratat pentru 8-10 ore. Avem nevoie de apa si 3 vase.* semintele se pun separat la hidratat
Dupa ce au trecut cele 8-10 ore punem semintele intr-o strecuratoare si le spalam sub un jet de apa.
Apoi se aranjeaza uniform in fiecare tavita.
Punem tavitele unele peste altele, asezam capacul deasupra si le lasam la temperatura camerei.
Se uda de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Eu initial le-am udat cu un pulverizator dar pe masura ce au inceput sa creasca am turnat apa direct cu cana. In cazul in care este foarte cald, pentru a evita uscarea semintelor se uda si mai des. Fiti atenti sa aruncati apa care se strange in tavita. Asa arata germenii mei dupa 4 zile. Sunt gata si pot fi consumaţi imediat sau se pot păstra în frigider pentru 1-2 săptămâni. Eu ii tin intr-un vas de sticla acoperiti cu un capac.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *